Kide

Sari Eirtola-Loukola:

Olen asunut vuosia Yhdysvalloissa ja siellä tutustuin käsikelloihin vuonna 1998. Olen soittanut Charlottessa ja Roscoessa kelloja viiden vuoden ajan kahdessa eri orkesterissa. Tämän lisäksi olen osallistunut lukuisiin eri koulutus- ja seminaaritilaisuuksiin sekä ottanut yksityistunteja tohtori Susan Udelilta Madisonissa. Suomeen muutin 2007 ja samana syksynä lähti kellotoiminta käyntiin Jyväskylässä. Musiikki on työni ja kellojen lisäksi soi ääni, piano ja haitari. Koulutukseltani olen FM.

Marja-Leena Vaaja:

Aloitin käsikellon soiton Kideessä syksyllä 2014. Olin kuunnellut käsikellojen soittoa ja nähnyt Kideen livenä muutaman kerran. Ihastuin heti kellojen sointiin ja sekä soitin että yhteissoitto alkoi kiinnostaa. Näin "Henki ja elämä"-lehdessä ilmoituksen, jossa kerrottiin, että käsikelloyhtye Clarabella ottaa uusia soittajia. Soitin Sarille - ja kuinka ollakaan, huomasin olevani mukana Kideen harjoituksissa. Piano on ollut ykkössoittimeni lapsesta saakka. Olen opettanut vuosikymmeniä luokanopettajana musiikkia ja ohjannut piano-oppilaita. Käsikellonsoitto on huippujuttu! Yhdessä soittamisen ja toisten kuulemisen taito karttuu.

Tuija Ijäs:

Aloitin soiton käsikello-orkesterissa lokakuussa 2007. Ensitreffit käsikellojen kanssa minulla oli jo 1980-luvulla, kun kuulin, näin ja koin japanilaisen, vai olisiko ollut kiinalaisen, käsikello-orkesterin soittoa Jyväskylässä. Musiikki on ollut mun juttuni lapsesta lähtien. Lauloin kahdeksan vuotta lapsikuoro Sinikelloissa ja muutaman vuoden naiskuoro Pulssissa. Trumpettiakin on tullut töräyteltyä yksin ja porukassa. Käsikellojen soitto on tosi makeeta!

Iiris Heikkilä:

Aloitin uutena bassokellojen soittajana syksyllä 2012. Aiempaa musiikkitaustaa on kouluajoilta musiikkiluokan ja viulunsoiton muodossa. Rakastuin käsikelloihin, kun kuulin ensi kerran lumoavan kellojen helinän kirkon joululaulutilaisuudessa. Ja heti liityin joukkoon iloiseen, kun mahdollisuus siihen tarjoutui!

Irina:

Kotimaani on Ukraina. Olen asunut Suomessa n. 10 vuotta. Kuulin ensimmäistä kertaa käsikelloja syksyllä 2012 Kiden 5-vuotis juhlakonsertissa ja ihastuin kovasti. Kun näin seurakuntalehdessä ilmoituksen, että Clarabella etsii uusia soittajia halusin päästä soittamaan käsikelloja. Aloitin soittamisen syyskuussa 2013. Musiikki on ollut harrastukseni lapsuudesta lähtien. Soitan pianoa ja laulan kuorossa. Minulla on nuotinlukutaitoa ja se auttaa paljon uudessa harrastuksessani. Saan iloa ihanista musiikkikappaleista ja mukavasta yhteistyöstä.

Oleg:

Olen kotoisin Ukrainasta. Olin "taksinkuljettajana Clarabellassa" jonkin aikaa. Turvasin kolmen orkesterijäsenen saapumisen harjoituksiin. Kolme vuotta sitten vaimoni Irina sanoi, että minun on autettava orkesteria, koska nuorena opiskelin musiikkia, soitin pianoa. Aluksi se oli vaikeaa huonon näkökyvyn vuoksi. Mutta kokemusta tulee ja soittaminen orkesterissa on hauskaa. Kellonorkesteri miellyttää kaikkia, koska hyvät ihmiset ovat kokoontuneet Sarin johdolla.

Niina:

 ♪ ♫  Orkesterissa soitan ja nuottien perässä pysyä koitan. Käsikellot soivat käsissäni mun, myös iloksesi sun. Kellot kauniisti kiiltävät ja vuodet ohi kiitävät ♪ ♫

Ulla:

Musiikki on ollut minulle tärkeää pienestä asti. Olen soitellut pianoa omaksi iloksi ja "isompana" opetellut myös viulun soittoa. Kun kuulin käsikelloja ensimmäisen kerran, ne kilisivät suoraan sydämeeni: tämä on juttuni. Syksyllä 2012 aloitin Clarabellassa ja voin sanoa, että käsikellojen soitto on tosi hauskaa ja energisoivaa.

Helena:

Syksyllä 2017 liityin käsikello-orkesteri Clarabellaan. Olin ensimmäisen kerran tutustunut tähän soittimeen yhteiskonsertissa naiskuoro Vappujen kanssa jo vuosia aikaisemmin. Silloin syntyi jo kipinä päästä joskus soittamaan käsikello-orkesteriin. Nyt olen soittanut muutaman vuoden ja edelleen olen innostunut käsikelloilla soittamisesta. Olen päässyt myös soittamaan sekä suurilla ja painavilla putkikelloilla ( chimes ) sekä vähän pienemmillä kelloilla. Harrastus on mukavassa seurassa ja hyvän opettajan kanssa antoisaa.

Hanna P:

Aloitin käsikello-orkesterissa syksyllä 2020 ja kelloharrastus vei sydämeni ensikilautuksella. Orkesterin kanssa soittaessa unohtuu täysin hektinen arki ja on vain soitto ja läsnäoleva hetki. Tämä voimaannuttaa arkea ihanasti. Ilmoittauduin toimintaan mukaan kansalaisopiston kautta. Aluksi ilmoittauduin Clarabella -orkesteiin, jonka puitteissa kapellimestari Sari otti yhteyttä ja kysyi, että tulisinko kokeilemaan Kide -orkesteriin ja ensimmäiset harjoitukset veivät minut mukaan tähän toimintaan.