Clarabella

 

Käsikello-orkesteri aloitti toimintansa syksyllä 2008. Alkeista on lähdetty liikkeelle ja parin teoriatunnin jälkeen nuotit tulivat tutuiksi. Ryhmä kuuluu Jyväskylän kansalaisopistoon. Clarabellat ovat mukana Kideen kolmella levyllä. Orkesteri on esiintynyt lukuisissa eri tilaisuuksissa ja konserteissa sekä käynyt konsertoimassa Virossa, Ruotsissa ja Norjassa. Clarabellan ystävyysorkesteri on tallinnalainen KellaRing, jonka kanssa järjestimme yhteisen 10 -vuotiskonsertin Kuokkalan kirkossa 27.1.2018. Martti Ratilainen toimii varajohtajana orkesterissa ja Kirsi Ratilainen sihteerinä.


Ryhmässä soittavat innokkaasti:

Heikkilä, Iiris:

Aloitin uutena bassokellojen soittajana syksyllä 2012. Aiempaa musiikkitaustaa on kouluajoilta musiikkiluokan ja viulunsoiton muodossa. Rakastuin käsikelloihin, kun kuulin ensi kerran lumoavan kellojen helinän kirkon joululaulutilaisuudessa. Ja heti liityin joukkoon iloiseen, kun mahdollisuus siihen tarjoutui!

Irina:

Kotimaani on Ukraina. Olen asunut Suomessa n. 10 vuotta. Kuulin ensimmäistä kertaa käsikelloja syksyllä 2012 Kiden 5-vuotis juhlakonsertissa ja ihastuin kovasti. Kun näin seurakuntalehdessä ilmoituksen, että Clarabella etsii uusia soittajia halusin päästä soittamaan käsikelloja. Aloitin soittamisen syyskuussa 2013. Musiikki on ollut harrastukseni lapsuudesta lähtien. Soitan pianoa ja laulan kuorossa. Minulla on nuotinlukutaitoa ja se auttaa paljon uudessa harrastuksessani. Saan iloa ihanista musiikkikappaleista ja mukavasta yhteistyöstä.

Juliaana:

Liittyi Polttiksen Pulut lasten kelloryhmään syksyllä 2009 ja on ihastunut tähän kaunisääniseen soittimeen. Clarabellassa hän aloitti syksyllä 2012. Tosi jännää!


Haruka Kawai:

Huomatessani kansalaisopiston kurssi-ilmoituksen käsikello-orkesterista minun "sisäinen kello soi " ja ajattelin, että ehdottomasti haluan lähteä soittamaan mukaan. Käsikellot ovat aika tunnettuja soittimia kotimaassani Japanissa ja olin pitkään ihaillut niiden kauniita ääniä. Soittamisen myötä olen yhä enemmän ja enemmän ihastunut näihin lumoaviin soittimiiin. :) Aikaisemmin olen soittanut pianoa, selloa ja trumpettia, ja niihin verrattuna kellojen soittaminen on tuntunut hyvin ainutlaatuiselta. Varsinkin ryhmässä oleva yhteishenki on todella voimauttavaa, ihanaa ja aivan parasta <3

 

Niina:

 ♪ ♫  Käsikellojen soiton aloitin vuonna 2009 ilman nuottienlukutaitoa. Kesällä 2012 keksin harrasteryhmällemme uuden nimen Clarabella. Nimi tulee sanoista clara-kirkas, bell-kello ja bella-kaunis. Saimmekin heti syksyllä joukkoomme lisää soittajia =) Jee! Olimme aiemmin soittaneet kovin pienellä ryhmällä useamman soittajan kelloja. Mielenkiinnolla odotan mitä saammekaan aikaan. Odottakaahan vain tekin, täältä me tullaan! ♪ ♫

Martti Ratilainen

Käsikellojen soittaminen on kuulostanut aina mielenkiintoiselta ja muutettuani Jyväskylään pääsinkin heti kokeilemaan tätä monipuolista soitinta. Tykkään käsikelloista sen erilaisuuden takia, on yksi soitin jota soitetaan koko ryhmän voimalla. Musiikkitaustoihini voisin mainita pianon, poikkihuilun ja nyt uusimpana sellon soittoharrastukset. Käsikellot kehittää tosi hyvin myös nuottien luku ja -lasku taitoa!

Ulla:

Musiikki on ollut minulle tärkeää pienestä asti. Olen soitellut pianoa omaksi iloksi ja "isompana" opetellut myös viulun soittoa. Kun kuulin käsikelloja ensimmäisen kerran, ne kilisivät suoraan sydämeeni: tämä on juttuni. Syksyllä 2012 aloitin Clarabellassa ja voin sanoa, että käsikellojen soitto on tosi hauskaa ja energisoivaa.

<3>Helena

Liityin Clarabellaan syksyllä 2017. Olen laulanut Naiskuoro Vapuissa vuodesta 1982 alkaen. Vuosia sitten meillä oli yhteiskonsertti käsikello-orkesterin kanssa. Ihastuin jo silloin ksikellojen soitantaan. Mietinkin, kuinka hauskaa olisi olla mukana tuollaisessa orkesterissa. Viime syksynä tämä toiveeni toteutui. Aika kuluu kuin siivillä harjoituksissa ja Clarabellan porukka on aivan mahtava!

 

 

Karjalaisten Kesäjuhlat 18.6.2017, Kuvaaja: Marianne

 

Kuvaaja: Niina